Koç Üniversitesi

Dikkat Edilmesi Gerekenler

Üniversite içinde düzenli olarak teorik dağcılık eğitimleri düzenlenmektedir. Bu eğitimler kulübün tecrübeli üyeleri ve profesyonel dağcılık eğitmenleri tarafından verilmektedir.

Ayrıca okulumuzun Semahat Arsel Spor Salonu’nda bulunan yapay tırmanış duvarında her hafta belirli günlerde tırmanış eÄŸitimleri ve antrenmanları düzenlenmektedir.

KUDAK eÄŸitimleri her hafta mail yolu ile duyurularak belirlenen yer ve saatte yapılır. EÄŸitimler teorik ve pratik olmak üzere ikiye ayrılır. Kamp faaliyetlerine katılmak isteyen üyelerin eÄŸitimlere belirli bir oranda katılmaları zorunludur; eÄŸitimlerin 1/3’ine gelmeyen üyeler kamp faaliyetlerine katılamazlar. Faaliyetten sorumlu kiÅŸiler, eÄŸitimini eksik ve/veya yetersiz buldukları kiÅŸilerin faaliyete katılmasını engelleyebilir.

Eğitimlerde basit kampçılık bilgileri, malzeme bakımı, ilk yardım vb. bir dağcının ihtiyaç duyabileceği temel bilgiler öğretilir. Eğitimlere katılmak sadece sizin değil, ekibin tamamının güvenliği açısından önemlidir.

Kulüp aktivitelerimizin en önemli kısmı doÄŸada gerçekleÅŸen faaliyetlerden oluÅŸmaktadır. Faaliyetler günü birlik doÄŸa yürüyüşlerinden Türkiye’nin önemli daÄŸlarına tırmanış faaliyetlerine kadar deÄŸiÅŸmektedir. Ãœyeler tecrübe, beceri ve ilgilerine göre istedikleri faaliyetlere katılabilirler.

Alınması gereken malzemelerin teknik özellikleri her dönem başında yapılan ‘Malzeme EÄŸitimi’ teorik dersinde tüm ayrıntıları ile anlatılır. Ãœye olan ve faaliyetlerimize katılmak isteyen arkadaÅŸlarımızın bu dersi kaçırmamalarını önemle rica ederiz.

Malzeme Bakımı

KUDAK olarak kulübümüze katılan üyelerimize belirli malzemeleri temin etmekteyiz. Bu malzemelerin faaliyetlerden sonra düzenli bakımı, eşyalarımızı daha uzun süre kullanmamızı sağlayacak ve daha çok katılımcıya malzeme temin etmemizde yardımcı olacaktır. Kulübümüzden eşya almış olan arkadaşlarımızdan dikkat edecekleri hususlar şunlardır;
  1. Çadır Temizliği: Çadırı herhangi bir faaliyette kullandıkta sonra çadır grubundaki kişilerden birisi temizleme amaçlı alır. Çadır faaliyetten hem sonra nemli olmayan bir alanda tekrar açılıp kuruması beklenir. Eğer çamur gibi artıklar kaldıysa onlarda ıslak bir bez ile temizlenir. En önemli nokta ise çamaşır makinasına atmamaktır ve bu neredeyse tüm eşyalarımız için geçerli olan bir noktadır.
  2. Krampon ve Kazma Temizliği: Krampon ve kazmalar kurutulmadan kapalı bir poşetin içinde bekletilmemelidir. Temel kimya bilgisi ile eşyanın paslanacağını ve kramponun kullanılamaz hale geleceğini tahmin etmeniz gerekir. Çadır toplarken acele ile çantanıza yerleştirdiyseniz bile nemini alacak beze sarmanız gerekmektir. Ertesi gün ise iyice temizlenmeli ve kulübe geri getirilmelidir.
  3. Uyku Tulumu Temizliği: Öncelikli alınacak listesinde olmasına karşın kulübümüz uyku tulumu da sağlamaktadır. Uyku tulumları faaliyetten sonraki gün hava alacak şekilde açılmalı, oluşabilecek kötü kokulardan arındırılmalıdır. Tabi ki çamaşır makinasına atılmamalıdır. 
  4. Ocak ve Yemek Kapları Temizliği: Ocaklar genellikle faaliyetlerden sonra toplanır gereken bakımı malzeme sorumlusu tarafından yapılır. Yemek kapları için ise bulaşık deterjanı ile temizlenip kulübe teslim edilir.

Sorularınız olduğunda Yönetim Kurulu üyelerimizle iletişim kurmaktan çekinmeyin.


nakliyat evden eve nakliyat antakya evden eve nakliyat